Banner
Huis > Kennis > Inhoud

Waarom kiezen de meeste mensen voor transplantatie?

May 31, 2019

Enten is een van de kunstmatige voortplantingsmethoden van planten. Enten plant tak of kiem op een andere plant stengel of wortel, zodat twee samengevoegde delen uitgroeien tot een complete plant.

 

 

Voordelen van enten:

 

1. Verbeter de weerstand tegen plantenziekten. Na het enten van een aubergine met tomaat als onderstam kan, in principe, het verticillium voorkomen.


2. Verbeter de lage temperatuurtolerantie van planten, vanwege de ontwikkelde wortel van de onderstam, de stressbestendigheid is sterk, geënte zaailingen zijn duidelijk bestand tegen lage temperaturen.


嫁接


3. Uitgebreid wortelabsorptiebereik en vermogen, na het enten groeien plantenwortels sneller en sterker. In hetzelfde gebied, kan ongeveer 30% stikstof en kalium absorberen, meer dan 80% van fosfor vóór het enten kan bodemaarde fosfor gebruiken.


4. bevorderlijk voor het verhogen van de productie. Tomaten gebruiken bijvoorbeeld laatrijpe variëteiten als onderstammen, vroegrijpe variëteiten als scions, behouden niet alleen prematureess, maar verminderen ook de resultaatperiode aanzienlijk, verhogen de totale output.


Back