Banner
Huis > Kennis > Inhoud

Waarom plastic mulchfilm afdekken?

Dec 20, 2019

Rol van plastic mulchfilm:
1. Verhoog de bodemtemperatuur

Plastic mulchfilm heeft een effect van het verhogen van de bodemtemperatuur en houdt vocht vast in de lente en winter. De temperatuur van plastic mulchfilm bodemkweeklaag is meestal 2 ℃ tot 3 ℃ hoger dan het open veld, wat de groei van groenten bevordert.


Let op, verschillende kleuren plastic mulchfilm hebben verschillende temperatuurverhogende effecten. Kleurloze films hebben het beste temperatuurverhogende effect, zilvergrijze films hebben bijna geen temperatuurverhogend effect. Plastic mulchfilm wordt vaak gebruikt in de lente, herfst en winter. Let in de zomer op de bedekkingstijd, voorkom dat de bodemtemperatuur de gewassen beschadigt.


plastic film


2. Beperk de bodemtemperatuur

Bedek zwarte film in de zomer, kan voorkomen dat de bodemtemperatuur stijgt.


3. Verhoog de bodemvoeding

Plastic mulchfilm kan zonlicht en regen voorkomen, kunstmest gaat niet verloren, verhoogt de bodemtemperatuur en verbetert de opnamecapaciteit van plantwortels.


Door de bodemtemperatuur de vochtcondities te verbeteren, bevordert het de microbiële activiteit, bevordert het de afbraak van organisch materiaal en mineralen in de bodem, verhoogt het de voedingsstoffen in de bodem. Daarom kan plastic mulchfilm volledig gebruik maken van het kunstmesteffect.


4. Verhoog zonlichteffect

Reflecterend effect van doorzichtige plastic film en kleine waterdruppels bevestigd onder plastic film, verhogen het door de grond gereflecteerde zonlicht, veranderden effectief de lichtomstandigheden tijdens de groei van het gewas, verhoogde fotosynthetische intensiteit van groenten, de fotosynthese-tijd wordt verlengd, wat de fotosynthetische opbrengst en ophoping van organische stoffen verhoogt .


plastic mulch film


5. Bevorder vroege rijpheid van gewassen

Omdat kunststoffolies de plantengroeiomgeving reguleren en de plantengroei bevorderen, moeten gecultiveerde groenten eerder in de productvormingsperiode komen, waardoor de totale opbrengst toeneemt.Back