Banner
Huis > Kennis > Inhoud

Wat is de betekenis van enten?

Apr 26, 2019


1, Handhaven en ontwikkelen uitstekende zaadkenmerken

De knop of tak op uitstekende variëteit is met affiniteit op onderstammen geënt. Planten gekweekt uit scions kunnen uitstekende kenmerken van onderstam en scion behouden, groeiresultaten zijn netjes en consistent, en vormen aseksuele reproductievarianten met een hoge economische waarde.

1

2, Bereiken vroege fruitoogst

Plantaardige zaden gebruiken voor reproductie, omdat de zaden groeien na ontkieming, ze moeten groeien en zich ontwikkelen tot een bepaalde leeftijd om het bloeistadium te betreden, dus de oogstperiode is relatief laat.

 

Entting scions zijn takken en knoppen uit de volwassen boom, enten ze op de onderstam, na overleving heeft de tak al de kenmerken van volwassen bomen ontwikkeld, dus vroege resultaten kunnen worden bereikt.

 

3, verander boomvorm

Enten technologie kan worden gebruikt om de vorm van bomen te verbeteren, en het kan ook bomen groter en sterker maken, tuin verfraaien.

 

4, Verbeter weerstand

Verbeter de weerstand van planten, entingmethodes kunnen onderstammen gebruiken om het vermogen van planten om weerstand te bieden aan droogte, koude weerstand, zout en alkali te verbeteren en plagen en ziekten te weerstaan.

 

5, Minderwaardige planten opslaan

Snijd slechte takken of knoppen af, bewaar de onderstammen van goede kwaliteit, en de enttechnologie wordt gebruikt om extra hoogwaardige takken of knoppen te enten op onderstammen van hoge kwaliteit.

 

Enkele waardevolle fruitbomen of oude boom de hoofdtak of wortel is beschadigd door plagen en ziekten, waardoor de blaft kan rotten. Als het niet op tijd wordt gered, kan het de dood van de boom veroorzaken. De entmethode wordt gebruikt om de bovenste en onderste blafte opnieuw te verbinden om de boom te redden.

2


6, Snelle zaailing

Enten is de belangrijkste methode van aseksuele voortplanting. Het kan de zaailingperiode verkorten en de productie verbeteren.

 

De techniek van het enten speelt een belangrijke rol op elk gebied van de voortplanting van zaailingen.


Back