Banner
Huis > Kennis > Inhoud

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van plastic mulch?

Nov 08, 2019

Vanwege het koude weer gebruiken veel mensen plastic mulchfolie bij het planten. Gebruik na het zaaien plastic mulchfolie zodat de zaden zo snel mogelijk kunnen ontkiemen. Na het ontkiemen wordt de mulchfilm verwijderd of worden de knoppen direct gebroken mulchfilm of gebruik kunstmatige hulp om planten uit de mulchfilm te laten groeien.

 

De mulchfilm kan de grondtemperatuur handhaven, waterverdamping verminderen, onkruidgroei beheersen en een verscheidenheid aan plagen en ziekten verminderen. Dus wat zijn de voorzorgsmaatregelen voor het gebruik van plastic mulch?


2


一 、 Plastic mulch film is stevig bevestigd de plant

Veel mensen denken dat plastic mulchfolie stevig aan de plant is bevestigd, de plant warm kan houden. In feite is dit verkeerd. Omdat na het bedekken van plastic film de temperatuur in de film hoog is en water in de bodem verdampt om kleine waterdruppels te vormen.


Deze waterdruppels worden verzameld onder de mulchfilm, zonder plaats om te gaan, en zullen door de planten blijven stromen. Daarom is de plaats van plantengroei het gemakkelijk om een omgeving met een hoge luchtvochtigheid en hoge temperatuur te vormen.

 

In dit geval zijn planten vatbaar voor ziekten. Daarom kunnen de gaten van de mulchfilm, nadat de plant is uitgegroeid, iets worden vergroot om te voorkomen dat planten ongedierte en ziekten veroorzaken.

 

1


二 、 Film stevig bevestigd aan de grond

Geloof dat veel beginners zo'n fout zullen maken. Op deze manier kan de grond niet ademen. Vooral na watergift is water moeilijk te verdampen en zal het zich ophopen in de bodem, waardoor de ademhaling van de wortels wordt beïnvloed.

 

Daarom kan bij het afdekken van de film een kleine beugel worden geplaatst met intervallen van enkele tientallen centimeters, waardoor de grond meer geventileerd wordt.


三 、 Filmomslagtijd

Meestal, na de geplant voor een halve maand, dan overwegen of plastic folie te bedekken volgens de specifieke weersomstandigheden.


Back