Banner
Huis > Kennis > Inhoud

Getijdenirrigatiesysteem Principe

Aug 21, 2019

Getijdenirrigatiesysteem is gebaseerd op het getijdenfluctuatieprincipe dat is ontworpen als een zeer efficiënt waterbesparend irrigatiesysteem. Geschikt voor alle soorten potplanten geplant en beheerd. Vergeleken met kunstmatige waterteelt, aanzienlijk opbrengstverschil. Het heeft het kenmerk van waterbesparing, kunstmest, arbeid en plantengroei.

 

Getijdenirrigatie voornamelijk verdeeld in grond en zaaibed. Tidal zaaibed irrigatiesysteem is het bouwen van een grote zaailingenbak voor wateropslag op het zaaibed. Water- en retouropeningen zijn gereserveerd op de zaailingenbak.


植床式潮汐灌溉图 (1)


In de toepassing diffundeert irrigatiewater of voedingsoplossing uit het uitlaatgat, zodat het peil van het zaaibed langzaam stijgt en de juiste hoogte bereikt (bekend als vloed). Zaaibed verdronk ongeveer 2-3 cm diepte, nadat gewaswortels volledig zijn geabsorbeerd, ongeveer 10-15 minuten, als gevolg van capillaire werking, stijgt de voedingsoplossing naar het oppervlak van het medium in de pot. Open op dit moment de waterretourpoort, laat de voedingsoplossing weglopen en keer terug naar de voedingsoplossingpool (het eb).


Back