Banner
Huis > Kennis > Inhoud

De zaadbakken Thermo Pressure Forming Process

Jun 22, 2017

De zaadbakken Thermo Pressure Forming Process

Het vastklemmen  

Het klemframe zorgt ervoor dat het plastic vel stevig op zijn plaats wordt gehouden tijdens het drukvormproces.

Verwarming
Warmtestralers worden normaal gebruikt om de plaat te verwarmen die over de opening van de drukvormende machine is geplaatst. Voor dikkere platen moeten beide oppervlakken mogelijk worden verwarmd en passen meer geavanceerde machines dit toe. Verwarmingselementen verplaatsen zich zowel boven als onder het blad in positie.

Druk vormen
De hete plaat wordt overgebracht naar het vormstation, de bovenste vorm (of drukdoos) en onderste vorm worden samengebracht en gecomprimeerde lucht wordt door de drukkamer ingebracht en duwt het materiaal tegen de vorm.

Plug-assist
Wanneer een diepe trek nodig is, kan een bovenste "plug" worden gebruikt om materiaal in de vorm te duwen tijdens het drukvormproces.

Koelen en vrijgeven
Het materiaal laat afkoelen. Het koelproces kan worden verkort met geblazen lucht of zelfs met een fijne waternevel. Het vormstuk kan dan uit de matrijs worden vrijgegeven door een kleine luchtdruk in te brengen.

afwerking
Nadat de druk het onderdeel heeft gevormd, kan elke vormafwerking worden uitgevoerd, zoals: trimmen, snijden, boren, polijsten, schilderen, zeven, enz.

YUBO 21T Seedling tray (1).jpg


Back