Banner
Huis > Kennis > Inhoud

Zaadbak Plantvoorzorgsmaatregelen

Apr 15, 2019

Seed tray heeft veel voordelen, zoals zaailing netjes, zaailing sterk, ontwikkelde wortels en gemakkelijk verplanten, etc.


1

Zaadbak plant voorzorgsmaatregelen :


1.Substrate

Het zaaisubstraat dat wordt gebruikt voor zaaistap moet niet-toxisch zijn en geen insect, met goede ventilatie en drainage, stabiele PH-waarde en kan niet bevruchten in substraat, maar bevat oorspronkelijk oorspronkelijk opgenomen voedingsstoffen in het substraat.


2. Water bemesting

Water moet worden uitgevoerd met schoon water, vermijd bemesting van water of rioolwater, wanneer zaailingen groeien uit de echte bladeren, kan worden toegepast met een kleine concentratie van kunstmest. Het is echter beter om de externe wortelspraymeststof te gebruiken, spuiten met 0,1-0,2% ureum en kaliumdiwaterstoffosfaatoplossing kan de voedingsstoffen bereiken die nodig zijn voor zaailingen.


3.Sowing

Kleine zaden die zaaien, worden meestal niet bedekt met grond of gemengd met aarde, en de grotere gronddikte van de zaden is ongeveer tweemaal zo groot als het zaad. Na het zaaien hoeven planten die van zonlicht houden alleen aandacht te besteden aan vochtinbrengende planten, planten die niet van zonlicht houden, kunnen de zaadlade bedekken met een laag krantenpapier om het effect van schaduw te bereiken.


4.Temperature

Verschillende zaden hebben verschillende kieming geschikte temperaturen, maar in het algemeen geven de meeste zaailingen de voorkeur aan een temperatuur van 20-25 ° C.


2 5.Sunlight

Besteed aandacht aan de vraag naar zonlicht van de zaden bij het planten. Zaden die van zonlicht houden, zoals madeliefje, cactus, canna, anjer, cineraria, Afrikaanse Impatiens, eustoma, Petunia, Pine Leaf Peony, Violet, etc. Zaden die niet van zonlicht houden, zoals Zinnia, Tomaat, Morning Glory, Mimosa , pauwgras, goudsbloem, gerbera, paarse jasmijn, geranium, bladpioen (boerenkool), hanekam, calendula, etc. Natuurlijk zijn sommige neutrale bloemen, die minder gevoelig zijn voor zonlicht.


Back