Banner
Huis > Kennis > Inhoud

Sluit Seedling Water Management aan

May 17, 2018

Sluit Seedling Water Management aan


De belangrijkste taak in de zaadproductie is waterbeheer. In de praktijk wordt dit echter vaak gedaan door mensen met weinig ervaring. Water geven op het verkeerde moment of op de verkeerde manier kan de productie van plug-zaailingen ernstig beïnvloeden.

Absoluut niet toegestaan om de zaailingen volledig te laten drogen; anders is de matrix te verzadigd met water, waardoor root hypoxie optreedt (0-2%)

Zaailingen productie waterbeheer is over het algemeen gebaseerd op de afbakening van de zaadlob.


Vochtbeheer vóór de ontwikkeling van de zaadlob is relatief eenvoudig, dat wil zeggen dat de onderste helft van de cryptoporeuze matrix vochtig moet blijven. Alleen de droge en natte afwisseling van de bovenste helft van het gat kan worden geregeld.


Nadat het zaadlob is uitgevouwen, is het noodzakelijk om de onderste helft van het basissubstraat van het gat te controleren om droog en nat te zien, afhankelijk van de veranderingen in de omgeving en de groei van de plant. Je kunt een deel van het substraat oppikken voordat je het water geeft, en kijken of er een bepaalde hoeveelheid vocht in het onderste deel zit. Natuurlijk is het vasthouden van de schaal om het gewicht te schatten, om de vochtigheid van de matrix te bepalen, een meer ideale testmethode. Het uitgangspunt is dat u enige ervaring moet hebben met het kennen van het gewicht van de lade wanneer deze zich op verschillende niveaus van vochtigheid bevindt. Het is ook mogelijk om de lade op te tillen om te zien of het substraat aan de onderkant van de lade is uitgedroogd om te bepalen of er al dan niet water moet worden toegevoegd. Laat 10% van het water uit de stekkerbak lopen en voer de natte cyclus in. Bij het bemesten of het aanbrengen van medicijnen, moet het grondig worden doorweekt. Bij het gieten van water hoeft u alleen maar water door de bak te gieten.

YUBO Flat tray (1).jpg


Back