Banner
Huis > Kennis > Inhoud

Hoe luchtwortelpot gebruiken voor zaailing?

May 13, 2019

Luchtwortelpot bestaat uit basis, zijwand en schroeven. Base is een zeefachtige structuur, die een uniek effect heeft om wortelrot en hoofdwortelverstrengeling te voorkomen. Zijwanden zijn concaaf en convex, en kleine gaten aan de buitenmuur hebben de functie van "luchtsnoei", maakt de zaailingen wortels kort en dik, dicht bij de natuurlijke groeivorm, vooral voor de teelt en verplanten van grote zaailingen en seizoensgebonden verplanten, wat duidelijke voordelen heeft.

 

1, Voorbereiding voor het planten van plaats

Voor het planten, is het noodzakelijk om de plantplaats te nivelleren en een waterbron te bouwen.

 

2, Substraatconfiguraties

Het substraat is verdeeld in voedingsbodem, onbreekbaar substraat en gemengd substraat, substraatkeuze moet de volgende omstandigheden hebben: bronbreed, lage kosten, vochtinbrengend, ademend, permeabel, zonder ziekteverwekkers, enz.

Nadat het substraat is geconfigureerd, wordt het een bepaalde tijd gelaten, wordt organisch materiaal daarin verder ontleed en wordt tenslotte het substraat gedesinfecteerd.


控根容器1


3, zaailing aanplant

Er moeten zaailingen worden geselecteerd die geschikt zijn voor het plaatselijke klimaat en gewoonten, en vervolgens de takken en wortels snoeien. Wanneer de zaailing wordt geplant, wordt de bodem van de container gevuld met een deel van het substraat, worden de zaailingen in de luchtwortelpot geplaatst en vervolgens wordt het substraat gevuld met substraat.

 

4, Irrigatie

Het besproeiingsnummer en de besproeiingshoeveelheid moeten flexibel zijn afhankelijk van het seizoen, het weer, het substraattype en de groei van zaailingen.

 

5, bemesten

Bij dagelijks onderhoud moeten de voedingsstoffen die planten nodig hebben op tijd zijn en organische mest en anorganische meststoffen worden met elkaar gecombineerd. Bij het gebruik van kunstmest kan het gebruik van enkele ontbonden organische meststoffen niet alleen de voeding in balans brengen, maar ook de bodemvruchtbaarheid verbeteren en loslaten.

 

6, andere beheersmaatregelen

In een droge of koude omgeving moeten planten aandacht besteden aan watergift, niet bestand tegen vorst. Plant moet koudebestendige maatregelen hebben, zoals de wortelkap en de boomstructuur.


Back