Banner
Huis > Kennis > Inhoud

Hoe vetplanten te laten groeien?

Feb 05, 2020

1. Bodem

Reinig eerst de wortels van vetplanten om ziektekiemen te verwijderen. Wees voorzichtig bij het wassen om schade aan de wortels te voorkomen. Snoei vervolgens de zieke wortels volgens de specifieke situatie.


Bodem kan vetplanten zijn, speciale grond of zelf geconfigureerde grond, het hoeft alleen maar te zorgen voor een goede afvoer en ademend vermogen. Gebruik bloempotten met afvoergaten, niet te groot of te klein, geschikt voor vetplanten. Een laag ceramsite kan op de bodem van de potten worden geplaatst om de afvoer te verbeteren.


succulents


2. Water geven

Besteed aandacht aan het bewateren, houd de grond vochtig, zodat vetplanten de poriën openen en de ademhaling versnellen, zodat ze snel groeien.


Maar kan niet teveel water geven. Als er stilstaand water in de pot wordt gevormd, zal de vetplant zichzelf gaan beschermen, de poriën van het broeikas sluiten en de groei zal langzamer zijn. Vetplanten hebben enige droogtetolerantie, dus één keer per week water geven is voldoende.


3. Zonlicht

Vetplanten hebben voldoende zonlicht nodig om te groeien. Je kunt vetplanten op een plaats met lange zonlichttijd zetten om de fotosynthese te bevorderen. Maar vermijd sterk zonlicht en verbrand de bladeren. Vetplanten groeien het best bij temperaturen tussen 15 en 28 ℃.


succulent plant


4. Bemesten

Vetplanten, zoals bolgewassen, hebben meststoffen met een hoog kaliumgehalte nodig. We kunnen enkele samengestelde meststoffen met een hoog kaliumgehalte toepassen. Kaliummeststof kan de wortelgroei bevorderen en de weerstand verhogen.


5. voorkomen plagen

Controleer regelmatig op ziekten en plagen, verwijder of spuit onmiddellijk met een speciaal medicijn.


Back