Banner
Huis > Kennis > Inhoud

Hoe plantenteelt management te doen?

Oct 25, 2019

1. Vochtbeheer

Vochtmanagement is de kern van snelle voortplantingstechnologie.

Door de regelfunctie van de sproeinevel van het zaailinginstrument worden plantenbladeren vochtbalans gehouden, niet gedroogd en verwelkt. Het uiteindelijke doel van spray is niet om de vochtigheid van het zaaibed substraat te verhogen, maar om de bladvochtigheid te verhogen.

In de vroege fase van elke zaailingleerling wordt de intervallengte het best verkregen door meerdere observaties om relevante sensorische kennis en ervaring te verkrijgen.Sproei standaard voor zonder wortels in planten: Na de laatste spray verdampte het bladvocht geleidelijk totdat de 2/3 bladeren droog waren en de 1/3 bladeren hadden nog steeds vocht, de volgende spray werd gestart. Nadat de planten zijn geroot, wordt de tijd tussen sprays geleidelijk verlengd.


2. Desinfectiebeheer

Zaadbodemdesinfectie: desinfecteren op substraat zonder planten, desinfecterende middelen met een hoge concentratie zoals 1% kaliumpermanganaat kunnen worden gebruikt. Elke partij zaailingen moet zorgvuldig worden gedesinfecteerd om de schadelijke micro-organismen in de vorige partijen te minimaliseren.


seedling tray 2


3. Zonlichtbeheer

De teeltzaailingen van de kas kunnen geschikt worden gearceerd, de algemene plant kan schaduwnet gebruiken met een schaduwverhouding van 30%.

Zaailingen in de volle zon hoeven niet in de schaduw te staan, maar om verbranding door zonnebrand te voorkomen.


4. Temperatuurbeheer

Kweek zaailingen op natuurlijke temperatuur:

Let gewoon op om de kas te openen voor ventilatie en afkoelen, plus het spraykoelingseffect, voor een beter zaailingeffect. Zaailingen van de glastuinbouw sluiten de kas geleidelijk wanneer de temperatuur daalt om het doel te bereiken om de temperatuur te verhogen en de wortelgroei te bevorderen.

Temperatuurregeling zaailing:

In de winter moet de temperatuur van het zaailingsinstrument worden ingesteld op ongeveer 25 ° C. In de zomer wordt de temperatuur ingesteld op ongeveer 30 ° C.


Back