Banner
Huis > Kennis > Inhoud

Veelvoorkomende problemen voor potgrond

Dec 25, 2019

1. Probleem met bodemventilatie

Als potgrond hard wordt, zullen de bladeren van de plant meestal geel zijn, het wortelsysteem zal ernstig worden beschadigd. Veel mensen denken dat gebrek aan water, ze de frequentie van water geven zullen verhogen, slechte wortelventilatie en plantendood veroorzaken.


Als dit gebeurt, moet u in feite het gereedschap gebruiken om de bovengrond los te maken en vervolgens een goed moment kiezen om van pot te wisselen.


flower pot


2. Bodemvruchtbaarheidsprobleem

Sommige planten kunnen overleven in arme gronden, zoals cactussen, varens en vetplanten. De meeste potplanten hebben echter voldoende vruchtbaarheid nodig, bloemenwinkel heeft beperkte of geen bodemvruchtbaarheid. Op dit moment moet u basismeststof en vervolgmeststof toevoegen om de bodemvruchtbaarheid aan te vullen.


Verbeter methoden:

a. Kunstmatig losmakende grond

b.Gebruik organische mest. U kunt het het beste zelf klaarmaken, dierlijke mest, rotte bladmest, etc.

c. passend gebruik van grondlosmakend middel, bij voorkeur minder, niet overdreven.


plant pots


3. PH-problemen in de bodem

Planten geven over het algemeen de voorkeur aan neutrale of licht zure grond. Biologisch rijke bodems zijn meestal zuur, kale bodems zijn meestal alkalisch. Zoals koekoek, varen, orchidaceae, jasmijnachtige zure grond. Dianthus, cactus, zoete erwt geven de voorkeur aan alkalische bodems.Back