Banner
Huis > Kennis > Inhoud

Toepassing van verschillende kunststof pallets

Jan 13, 2020

1. Lichtgewicht kunststof pallet

Hoofdzakelijk gebruikt om lichtere vracht te vervoeren. Gebruikelijk is een plastic pallet met negen poten, het heeft voordelen van een laag gewicht en lage kosten, kan worden gebruikt met handmatige vorkheftrucks of mechanische vorkheftrucks. Gangbare formaten zijn 1200 * 1000 * 140, 1100 * 1100 * 140, 1200 * 800 * 140, 1200 * 900 * 140, etc.


Bovendien kan dit type pallet ook worden genest, wat effectief ruimte kan besparen wanneer een lege, economische nestbare functie ruimte bespaart en transportkosten verlaagt. Geschikt voor enkele lichte ladingen. Het nadeel is een lage belasting door structurele invloed. Het is niet geschikt voor mechanische verwerking en zware ladingen.


lightweight pallet


2. Kunststof pallet voor zwaar gebruik

Hoofdzakelijk gebruikt in zwaar vrachtvervoer, met goede prestaties, hoger laadvermogen dan houten pallets, 4-weg invoer is compatibel met bijna alle mechanische en handmatige vorkheftrucks. Steekwagens zijn niet geschikt voor zware pallets, aangezien steekwagens geen veiligheidsmaatregelen hebben, waardoor persoonlijk letsel gemakkelijk kan ontstaan.


Heavy-duty pallet glad oppervlak, niet gemakkelijk om het product te krassen, niet roestig en corrosiebestendig. Pallets voor zwaar gebruik zijn duur, maar hebben veel goede prestaties en zullen in de toekomst marktleider worden in de palletindustrie.


heavy duty pallet


3. Dubbelzijdige kunststof pallet

Beide zijden kunnen worden gebruikt als dragend oppervlak, zijn gemakkelijk te bedienen en hebben een breed scala aan toepassingen. Dubbelzijdige pallets zijn heavy-duty en worden vaak gebruikt op planken. Volgens de oppervlaktestructuur kan het worden onderverdeeld in dubbelzijdige roosterpallet en dubbelzijdige pallet met platte bovenkant. Volgens proces kan het worden onderverdeeld in een spuitgegoten pallet en een blaasgegoten pallet.


double side pallet


4. Enkelzijdige kunststof pallet

Afhankelijk van het dragende oppervlak kan het worden onderverdeeld in een enkelzijdige pallet met vlakke bovenkant en een enkelzijdige pallet met rooster. Volgens de bodem is het onderverdeeld in een pallet met negen poten, een kruisvormige basispallet, een basispallet met 3 geleiders, enz. Geschikt voor logistieke magazijnomzet, opslag, transport en verpakkingstoepassingen.


single faced pallet


5. Kunststof pallet met kruisvormige omtrekbasis

Geschikt om elkaar in het magazijn te stapelen, kan ook worden gebruikt om goederen op planken op te slaan. Met rubberen antislipmat om te voorkomen dat de inhoud wegglijdt. Cruciform perimeter-basispallets zijn ook een gebruikelijk model voor exportverpakkingen.


cruciform perimeter base palletBack